Για αποφράξεις Ζωγράφου 24h με τιμή 20€ για συντήρηση αποχέτευσης οικονομικά καλέστε την καλύτερη εταιρεία για αποφράξεις φρεατίων Ζωγράφου σε 10 λεπτά.

Αποφράξεις Ζωγράφου

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ 24h!

Ψάχνετε αποφράξεις φρεατίων ΖΩΓΡΑΦΟΥ με κόστος από 20 Ευρώ σε χαμηλές τιμές και 100% επαγγελματίες για κάθε αποχετευτικό δίκτυο φρεατίων και σωλήνων στην Αττική; ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 6978776845. Καλέστε μας 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες για κόστος άμεσα στο τηλεφωνικό κέντρο.

Αποφράξεις Ζωγράφου με εξαιρετικό Τιμοκατάλογο Φθηνές τιμές και δώρα!

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ Ζωγράφου ΤΙΜΕΣ: Εκτός από τιμές αποφράξεων από 20€ έως 40€ της αποφρακτικής εταιρείας μας λαμβάνετε και ειδικές προσφορές 24h για: Άντληση υδάτων ή έλεγχο αποχέτευσης με κάμερα.

Επιλέξτε υπηρεσία απόφραξης Ζωγράφου άμεσα!
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ τιμές: οικονομικά 24h
Απόφραξη φρεατίου Ζωγράφου 100% εγγύηση: 100% Επαγγελματίες
Αποφρακτική εταιρεία Ζωγράφου: 40 χρόνια εμπειρίας
Αποφράξεις φρεατίων αποχέτευσης: Προσφορά
Απόφραξη αποχετευτικού δικτύου: Καλέστε
Απόφραξη λεκάνης Ζωγράφου: 24h
Απόφραξη λεκάνης μπάνιου: 30€
Απόφραξη μπάνιου Ζωγράφου: 30€
100% Εγγύηση Απόφραξης μπανιέρας: 6 μήνες
Απόφραξη αποχέτευσης Ζωγράφου: Υδροβολή
Συντήρηση αποχέτευσης πολυκατοικίας: 15€/μήνα
Απόφραξη κεντρικής αποχέτευσης: οικονομικά
12μηνο συμβόλαιο συντήρησης αποχέτευσης: 24% Δώρο
Καθαρισμός αποχέτευσης: Άμεσα
Έλεγχος με κάμερα: καλέστε
Αποφράξεις υδρορροών βεράντας: 30€
Αποφράξεις υδρορροών οριζόντιων πυλωτής από: 45€

Γιατί επιλέγετε για Αποφράξεις Ζωγράφου 24ώρες το 24ωρο εμάς;

Επιλέγετε το δικό μας συνεργείο καθαρισμού υδρορροών τόσο για αποφράξεις υδρορροών όσο και για έλεγχο με κάμερα ή άλλες υπηρεσίες αποφράξεων. Και αυτό όχι μόνο 24ώρες το 24ωρο αλλά και 365 ημέρες το χρόνο.

Τιμοκατάλογος και Προσφορές Ζωγράφου

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ✅ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ✅20€ με Φ.Π.Α.

Οι Υπηρεσίες αποφράξεων και ο ✅καθαρισμός αποχέτευσης με 100% αποτελεσματικότητα είναι δική μας υπόθεση. Πράγματι, η αποφρακτική εταιρεία μας για 40 συναπτά έτη προσφέρει πολύ υψηλού επιπέδου αποφρακτικές εργασίες. Η συντήρηση αποχετεύσεων, οι καθαρισμοί στερεών λυμάτων και το ξεβούλωμα φρεατίων και σωληνώσεων είναι οι υπηρεσίες αιχμής. Βέβαια δεν είναι σπάνιες και οι αντλήσεις υδάτων ή οι συντηρήσεις το δικτύου υδρορροής. Τα μηνιαία συμβόλαια τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις είναι τα πιο ανταγωνιστικά στην αγορά.

Δείτε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο για Έλεγχο αποχέτευσης με Κάμερα!

Διάγνωση με κάμερα

Έλεγχος αποχέτευσης με Κάμερα, Αποφράξεις με κάμερα

Στο τηλεφωνικό μας κέντρο δεχόμαστε καθημερινά πάρα πολλές κλήσεις για διάγνωση με κάμερα του αποχετευτικού δικτύου.

Μία σειρά μεγάλοι Δήμοι της Αττικής και νησιά ανήκουν στο πελατολόγιό μας για:

 • Συντηρήσεις του δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων με επεμβάσεις 2 φορές το χρόνο.
 • Συντηρήσεις φρεατίων και δικτύων υδρορροών σε σχολεία σε όλην την Αττική.
 • Καθαρισμό βιολογικού βόθρου σε νησιά όπως είναι η Αίγινα, η Ικαρία κα.

Αποφράξεις οικονομικά με ✅100% εγγυημένη απόφραξη νεροχύτη

Σε οτιδήποτε αφορά στο ξεβούλωμα ενός νεροχύτη ή μίας μπανιέρας ή μίας υδρορροής η αποτελεσματικότητα της εργασίας μας είναι 100%. Και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Ακόμη, στο σημείο αυτό δηλώνουμε ότι εμείς το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας μας στις αποφράξεις προσφέρουμε πάντα ένα πεντακάθαρο αποχετευτικό δίκτυο με προσοχή. Τα 40 χρόνια προσφοράς μας από το 1981 είναι ένα αξιόλογο asset για σας.

Μήπως θέλετε ξεβούλωμα με χρήση υδροβολής για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα;

Αποφράξεις με υδροβολή, Καθάρισμα με υδροβολή, 24h

Αποφράξεις με υδροβολή, Καθάρισμα με υδροβολή, 24h

Σε αυτό το σημείο καλό είναι να αναφερθεί ότι ειδικευόμαστε τόσο με αφοπλιστική τεχνογνωσία όσο και με εξοπλισμό στη χρήση υδροβολής.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 6978776845

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΙΜΕΣ: Ναι το κόστος 15 Ευρώ συν ΦΠΑ αφορά απόφραξη αποχέτευσης στα πλαίσια συντήρησης πολυκατοικίας με το μήνα. ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 24 ώρες το 24ωρο με επαγγελματίες οικονομικά αλλά και αποτελεσματικά. Έτσι, λοιπόν, είτε πρόκειται για μία απόφραξη λεκάνης, είτε για μία απόφραξη φρεατίου ή μπάνιου κα. θεωρείται σκόπιμο και φρόνιμο να έχετε συμβόλαιο συνεργασίας. Έτσι το κόστος εργασίας πραγματικά γίνεται ασήμαντο. Κυρίως όμως δεν θα έχετε ποτέ δυσάρεστα φαινόμενα οσμών. Έχετε σκεφτεί πώς αισθάνεται ένας καλεσμένος όταν οι οσμές στην είσοδο της οικίας σας του προκαλούν αποστροφή; Αφήστε τα όλα πάνω μας για να έχετε ένα δίκτυο αποχέτευσης και ένα δίκτυο υδρορροών ρολόι.

Αποφράξεις ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Γίνεται καθαρισμός με υδροβολή σε κεντρικό φρεάτιο από μόνο 40€;

Στην εταιρεία μας συνδράμουμε σε οποιοδήποτε πρόβλημά σας με χρήση νερού υψηλής πίεσης. Η υδροβολή συντελεί στη μείωση τόσο του χρόνου όσο και του κόστους επέμβασης για τον καθαρισμό στο κεντρικό φρεάτιό σας με μόνο 40€.

εταιρεια ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ υδροβολη Ζωγράφου

Τι κερδίζει κάποιος από ένα συμβόλαιο συνεργασίας με το μήνα;

Από τα συνεργεία μας πραγματοποιούνται καθημερινά όχι μόνο στην Ηλιούπολη αλλά σε όλο το λεκανοπέδιο επεμβάσεις κάθε είδους όπως σε: Πολυκατοικίες, ✅μονοκατοικίες, εστιατόρια, ✅καφετέριες, φούρνους, σχολεία κα.

Σύμφωνα με τα παρπάνω η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη για τα πλεονεκτήματα ενός συμβολαίου με το μήνα. Ένα όμως οφθαλμοφανές σημείο αξιοπρόσεκτο είναι το εξής: Μπορεί να δεσμεύσει την εταιρεία μας να σας εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα τόσο σε περιπτώσεις ισχυρής νεροποντής όσο και ακραίων φαινομένων.

Ποιες είναι οι αιτίες των διαφόρων προβλημάτων στο οίκημά σας;

Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι οι κακοτεχνίες στις οικοδομές είναι πάρα πολλές. Ως εκ τούτου είναι αρκετά δύσκολο να προβλέψει κάποιος αν θα βουλώσει σήμερα ή μετά από μια εβδομάδα ένα μία αποχέτευση. Έτσι, λοιπόν, είτε πρόκειται για μία απόφραξη λεκάνης, είτε για μία απόφραξη φρεατίου ή μπάνιου κα. θεωρείται σκόπιμο και φρόνιμο να έχετε συμβόλαιο συνεργασίας.

Για ποιους λόγους να επιλέξετε τις αποφρακτικές υπηρεσίες μας;

Αποφράξεις στου Ζωγράφου

7 ακόμη λόγοι για την επιλογή του δικού μας συνεργείου καθαρισμού υδρορροής!

 • Κάνοντας έλεγχο με κάμερα τα αποτελέσματα είναι ακριβή και δίνουν την απόλτα ενδεδειγμένη λύση σε κάθε πρόβλημα. Η οπτική χαρτογράφηση το εσωτερικού του δικτύου σας αποτελεί ένα όπλο νέας τεχνολογίας ικανό να σας αλλάξει τη ζωή σας.
 • Οι επαγγελματίες τεχνικοί - υδραυλικοί που θα προστρέξουν στη βλάβη θα σας δώσουν δωρεάν οδηγίες στο τέλος των εργασιών.
 • Η ελάχιστη εγγύηση σε μία κοπή ριζών ή ξεμπλοκάρισμα υδρορροών παρέχεται εγγράφως και είναι από 6 μήνες και πάνω.
 • Ο βαθύς καθαρισμός, το πλύσιμο και η άντληση υδάτων και στερεών λυμάτων από κάθε βάθος δεν είναι αυτονόητη για κάθε εταιρεία. Απαιτείται ο κατάλληλος εξοπλισμός και οι προσαρμοζόμενες αντλίες υποπίεσης - αναρρόφησης. Οι άντληση υδάτων είναι για μας ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ.
 • Καλύπτοντας βλάβες στα πιο δυσπρόσιτα σημεία μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο τίποτα στην αποτελεσματική εργασία μας. Καλέστε μας 24h και σε αργίες. Πάντα ένα από τα συνεργεία μας θα λειτουργεί ως εφεδρικό για παν ενδεχόμενο.

Γιατί να επιλέξω έναν επαγγελματία, ενώ μπορώ να το κάνω μόνος μου;

 • Για την εμπειρία και την τεχνογνωσία.
 • Για τη σωστή διάγνωση του προβλήματος και την ολιστική αντιμετώπιση του κάθε προβλήματος.
 • Για τις δωρεάν συμβουλές και οδηγίες. Δείτε και το εξής: Ένα νυστέρι στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού σώζει ζωές, ενώ στα χέρια ενός ατζαμή μπορεί να αποβεί μοιραίο. Θέλετε να αφήσετε την υγεία του δικτύου σας στην τύχη;

Βοήθεια: Κάντε κλικ στην εικόνα!

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να δοκιμάσετε την εταιρεία μας .

Γιατί να επιλέξετε την εταιρεία μας SERVICES 24h;

Η εταιρεία μας ILIOUPOLI SERVICES 24h πάντα πρωτοπορεί για τους επόμενους επιπλέον λόγους:

Ως επαγγελματίες χρόνων στο πεδίο των αποφράξεων, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και όχι μόνο, έχουμε αντιμετωπίσει μία ποικιλία από προβλήματα, τόσο χαμηλότερων, όσο και πολύ υψηλών απαιτήσεων. Η εμπειρία μας στο χώρο, ο επαγγελματισμός που μας διακρίνει, καθώς και τα σύγχρονα, τελευταίας τεχνολογίας υλικά που χρησιμοποιούμε, μας καθιστούν τη νούμερο ένα επιλογή στο αντικείμενό μας. Αυτό το γεγονός φυσικά μας δίνει κίνητρο να εξελισσόμαστε διαρκώς. Και το καταφέρνουμε με τη συνεχή ενημέρωση της διεύθυνσης και του προσωπικού μας, όσον αφορά σε όλες τις νέες τεχνικές, τις καινοτόμες μεθόδους και τη χρήση σύγχρονων εργαλείων. Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμενοι κινούμαστε εξασφαλίζοντας μεθοδικότητα στην εργασία μας και ανταπόκριση σε προκλήσεις κατά τη διαδικασία της δουλειάς μας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε πως πέραν της δια ζώσης συνεργασίας μας, παρέχουμε και πολύτιμα άρθρα, ειδικά για κάθε περίπτωση βλάβης, απόφραξης και άλλων σχετικών ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν στο νοικοκυριό σας. Φυσικά οι ίδιες αρχές διέπουν και τη συνεργασία μας αναφορικά με τον επαγγελματικό σας χώρο ή τη γειτονιά σας με ενημερωτικού και συμβουλευτικού, επίσης χαρακτήρα, κείμενα. Στη συνέχεια αξιοποιώντας τα θα είστε σε θέση να γνωρίζετε και να μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιες πρακτικές αποφυγής των ανεπιθύμητων βλαβών αλλά και να μάθετε να κάνετε σωστή συντήρηση της δουλειάς που εμείς κάναμε και να φροντίσετε να διατηρήσετε τα αποτελέσματα όσο το δυνατό περισσότερο. Όλα τα παραπάνω θα τα βρείτε φυσικά στην ιστοσελίδα μας καθώς θα πλοηγείστε για να αντλήσετε πιο πολλές πληροφορίες πριν μας καλέσετε!

Βοήθεια: Κάντε κλικ στις εικόνες!

Τι κάνει για το περιβάλλον το δικό μας συνεργείο καθαρισμού υδρορροών;

Μάλιστα σχετικά με το περιβάλλον, έχουμε περιοριστεί στη χρήση φιλικών προϊόντων με ετικέτα και πιστοποίηση. Ερχόμαστε στο χώρο σας άμεσα και προσφέρουμε μόνιμες και ασφαλείς λύσεις στο πρόβλημά σας, ελαχιστοποιώντας, επιπλέον, τον κίνδυνο επανεμφάνισής του.

Επιπλέον διασφαλίζεται και ο λιγότερο δυνατός αντίκτυπος που μπορεί να έχουν οι ενέργειές μας και η χρήση των υλικών μας στο χώρο σας και στο περιβάλλον γενικότερα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αποχωρούμε από το χώρο σας, αφήνοντάς τον καθαρό, προσεγμένο και βεβαίως χωρίς δυσάρεστες μυρωδιές και υπολείμματα από τις εργασίες που προηγήθηκαν. Ακόμα, φροντίζουμε φεύγοντας να αφήνουμε τους πελάτες μας ικανοποιημένους και ανακουφισμένους από το άγχος που προκαλεί η δυσάρεστη εμπειρία μιας βλάβης κτλ. Σας βοηθάμε να αισθανθείτε ξανά ασφάλεια στο χώρο σας, με την κατάσταση των αντικειμένων σας και των συσκευών σας, ακέραιη.

(F.A.Q.) - Συχνές ερωτήσεις

Επιλέγετε το εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού υδρορροών, διότι εμείς τηρούμε αυστηρό πρωτόκολλο κανόνων. Έτσι από τη μία εσείς μένετε πάντα ικανοποιημένοι και από την άλλη εμείς δεν παρεκκλίνουμε από τον αρχικό μας στόχο. Είτε για Αντλήσεις Υδάτων, είτε για Καθαρισμούς φρεατίων, διαθέτουμε έμπειρο και ειδικευμένο προσωπικό με άριστες γνώσεις και τελευταίας τεχνολογίας τεχνικά μέσα. Έτσι μπορούμε να αναλάβουμε πλήρως και αποτελεσματικά την κάλυψη των αναγκών σας. Εξυπηρετούμε όχι μόνο ιδιώτες αλλά και πολυκατοικίες και επαγγελματίες. Ανεξάρτητα από την έδρα μας εξυπηρετούμε και το κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές της έδρας μας, όπως: Καλαμάκι, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Γλυφάδα, Υμηττό, Καισαριανή, Παγκράτι, Δυτικά Προάστια και Πειραιά. Καλέστε στο τηλεφωνικό μας κέντρο ή στο κινητό τηλέφωνο, όπου απαντά ο ίδιος ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Στέργιος.

Χρόνος για Αποφράξεις Ηλιούπολη: Η εταιρεία μας ελαχιστοποιεί το χρόνο αναμονής έως και 5 λεπτά για μία σειρά λόγους. Διαθέτουμε ικανοποιητικό αριθμό συνεργείων καθαρισμού υδρορροών και αποχέτευσης. Ακόμη, με πάνω από 1000 προγράμματα συντήρησης για πολυκατοικίες αποδεικνύουμε ότι παραμένουμε διαχρονικά η 1η σας επιλογή. Δεν πρέπει στο σημείο αυτό να παραληφθεί το γεγονός ότι τα Οικονομικά προγράμματα για δημόσιους οργανισμούς παραμένουν ασυναγώνιστα. Για πάνω από 40 έτη στις αποφράξεις δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Οι πελάτες μας εμπιστεύονται από το 1980 με συμβόλαια συντήρησης πολυκατοικιών, μονοκατοικιών, βιοτεχνιών, βιομηχανιών, σχολείων σε δήμους - περιοχές, όπως: ✅ Ιλίσια, Zografou draining services, Περιστέρι, ✅Αιγάλεω, Ίλιον, ✅Πειραιά, Αμφιάλη, Αργυρούπολη, Ελληνικό, ✅Γλυφάδα, ✅Κορωπί, Παλλήνη, Γέρακα, Ραφήνα κα. Ακόμη, προβαίνουμε σε βιολογικό καθαρισμό νησιών όπως: ✅ΑΙΓΙΝΑ, ΣΠΕΤΣΕΣ, ✅ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΙΘΑΚΗ, ✅ΙΚΑΡΙΑ κα. Όλο και περισσότερα νησιά μας εμπιστεύονται για να έχουν μία απρόσκοπτη τουριστική περίοδο χωρίς δυσάρεστες οσμές. Σε μας τα χρήματα από τα δημοτικά τέλη ✅όχι μόνο πιάνουν τόπο, αλλά φροντίζουμε το ✅περιβάλλον στον ύψιστο βαθμό.

Λίγα λόγια για την περιοχή του Ζωγράφου

Η περιοχή του Ζωγράφου, έκτασης 8.517 στρεμμάτων και με πληθυσμό 81.126 κατοίκους, είναι μία από τις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας. Βρίσκεται 4 χλμ. ανατολικά του κέντρου των Αθηνών, σε υψόμετρο 140 μέτρων, στις ΒΔ πλαγιές του Υμηττού. Ο ομώνυμος δήμος συνορεύει βόρεια με τους δήμους Παπάγου-Χολαργού (Παπάγου) και Αθηναίων (Αμπελόκηποι), νότια με το Δήμο Καισαριανής και Αθηναίων (Ιλίσια) και δυτικά πάλι με το Δήμο Αθηναίων (Γουδή). Ανατολικά βρίσκεται το βουνό Υμηττός. Υπάγεται σήμερα στο γενικότερο πολεοδομικό συγκρότημα των Αθηνών και εντάσσεται γεωγραφικά στο Κεντρικό Τομέα Αθηνών της πρωτεύουσας. Λόγω της εγγύτητάς του με το κέντρο παρουσιάζει παρόμοια χαρακτηριστικά δόμησης. Παρά ταύτα, είναι περιοχή πλούσια σε πράσινο, το οποίο συγκεντρώνεται κυρίως στους πρόποδες του Υμηττού. Ο Δήμος απέκτησε μεγάλη αξία λόγω της οικοδόμησης της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει υψηλές τιμές στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Η περιοχή παλιά ήταν δασικό και καλλιεργήσιμο έδαφος με πλούσια βλάστηση, καλλιέργειες, δάσος και αλσύλλια. Στα μέσα του 20ού αιώνα, με την πολεοδόμηση της Αθήνας αναπτύχθηκε η περιοχή. Τα δάση της περιοχής, κυρίως με πεύκα, βρίσκονταν στη νότια, νοτιοανατολική και ανατολική πλευρά του οικισμού.

Δεν προσφέρουμε απλά Αποφράξεις Ζωγράφου αλλά γνωρίζουμε και την ιστορία της περιοχής

Η ιστορία της περιοχής Ζωγράφου ξεκινάει από την αρχαιότητα, όπου βρισκόταν ο δήμος Ποταμού. Το 1832, ξεκίνησε η κατοίκηση της περιοχής με την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Τούρκους. Εκείνη την εποχή ο ηγούμενος της Ι.Μονής Πετράκη, ο Χαντζηπαρθένης Πετράκης αγόρασε από τον πασά των Αθηνών χιλιάδες στρέμματα γης στη σημερινή περιοχή του Ζωγράφου, καθώς και στην υπόλοιπη Αθήνα. Εν συνεχεία η περιουσία πήγε στους κληρονόμους του. Αυτοί το 1928 διένειμαν μεταξύ τους την μείζονα περιοχή Ζωγράφου σε οικόπεδα. Περίπου 600 στρέμματα γης στο σημερινό Τέρμα του Νέου Ζωγράφου έμειναν αδιανέμητα. Τα απομεινάρια του κελιού του Χαντζηπαρθένη Πετράκη βρίσκονται σήμερα στον χώρο μεταξύ των οδών Γεωργίου Ζωγράφου, Πλαστήρα, Ιοκάστης, Παξών και Γρ. Αυξεντίου.

Το 1902, ο Ιωάννης Ζωγράφος, βουλευτής στο κόμμα του Θεόδωρου Δηλιγιάννη, αγόρασε μια μεγάλη έκταση από τη χήρα Βουρνάζου και στη συνέχεια τη ρυμοτόμησε σε οικόπεδα, τα οποία πουλούσε με δόσεις 112 δρχ. το μήνα. Ο Ιωάννης Ζωγράφος κράτησε μόνο ένα τμήμα στο σημείο συνάντησης των σημερινών λεωφόρων Αλ. Παπάγου και Γ. Ζωγράφου. Τα πρώτα σπίτια άρχισαν να κτίζονται στα κτήματα του «Ζωγράφου» το 1919. Δέκα χρόνια μετά αριθμούσαν 100. Από εκείνους τους πρώτους οικιστές φτιάχτηκε και ο πρώτος ξύλινος ναΐσκος προς τιμή του Αγίου Θεράποντα, που σήμερα είναι ο επιβλητικότερος στη περιοχή. Εκτός των Ζωγραφαίων υπήρχαν κι άλλοι μεγάλοι κτηματίες της περιοχής (όπως Πετράκηδες, Σταματοπουλαίοι, Αργυροπουλαίοι κ.ά), που είχαν αγοράσει ένα από τα καλύτερα κομμάτια της Αθήνας, με ωραίο κλίμα και πολύ κοντά στην Αθήνα. Η νότια πλευρά του Ζωγράφου ήταν το άλλοτε ρέμα του Χουσεΐν μπέη, στη βόρεια πλευρά του οποίου είχε κτισθεί το θεραπευτήριο του Συγγρού. Αυτό το ρέμα καλύφθηκε στις αρχές του 1960 επί Βασιλέως Παύλου.

Το 1945 η κληρονόμος Πετράκη, Σοφία Κορομηλά αφήνει στην Ι. Μονή Καλογραιών Καλαμάτας όλη την περιουσία της επειδή την γηροκόμησαν οι μοναχές. Ανάμεσα στην περιουσία που άφησε βρίσκονται και πολλά στρέμματα γης στο τέρμα του Νέου Ζωγράφου. Η Ι. Μονή δώρησε την ακίνητη αυτή περιουσία στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών το 2005 υπό τον όρο να κτιστεί εκεί ο τρισυπόστατος Ιερός Ναός των "Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης , Βαρβάρας και Παρασκευής" από τον σύλλογο ανέγερσης του εν λόγω Ι. Ναού και ανάπλασης της γύρω περιοχής Ζωγράφου.

Οι σημερινές περιοχές : Άνω Ιλίσια, Γουδή και Ζωγράφου ονομαζόντουσαν παλιά «Κουπόνια» ή «Καπούνια». Κατά ορισμένους θεωρήθηκε ότι η ονομασία της περιοχής με το τοπωνύμιο Κουπόνια ή Καπόνια πρέπει να έγινε με τη μοιρασιά των κτημάτων του Υμηττού (ανατολικά και δυτικά από τους Τούρκους το έτος 1793), όπου κάθε Οθωμανός έπαιρνε από 6 λαχίδια (κουπόνια αλλιώς). Αυτή όμως η εκδοχή της ονομασίας δεν ευσταθεί από τα ιστορικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, η έκταση του σημερινού Νέου Ζωγράφου ανήκε εξ ολοκλήρου στον πασά των Αθηνών.

Πηγές:

 1. https://www.eydap.gr/TheCompany/DrainageAndSewerage/NetworkMaintenance/: ΕΥΔΑΠ – ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Τελευταία ενημέρωση: 13 Ιανουαρίου 2024 από: Υπηρεσίες αποφράξεων Ηλιούπολη.

Δείτε επίσης αποφράξεις Ζωγράφου

Σχόλια:

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Ακολουθούν σειρά από σχόλια πελατών μας στο Google my Business.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ Ζωγράφου ΕΓΚΑΙΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ 24h

ΓΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ Ζωγράφου 24h ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Αποφράξεις Ζωγράφου ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 24h